De verjaardag van de kinderen

In Corona tijd is het voor mensen die samen zijn al een lastige kwestie: de verjaardag van de kinderen. Hoe gaan we het vieren? Op dit moment mag er maar 1 persoon op visite komen. Voor een kind is de verjaardag één van de hoogtepunten van het jaar. En je wil dat je kind wel een fijne dag heeft. Kortom een best lastig vraagstuk en dan ben je nog samen. Dus als je gescheiden bent, hoe organiseer je dan de verjaardag van je kind? Zeker als het contact moeizaam verloopt.

Voor alle kinderen, zowel voor hele jonge kinderen als ook pubers, is het lastig als ouders uit elkaar gaan. Ze hebben vaak het gevoel te moeten kiezen tussen hun ouders. Dat is juist wat je niet wil als een kind jarig is. Het is dan ook heel belangrijk dat je als ouder je eigen gevoelens aan de kant zet en dat je er samen voor zorgt dat jullie kind zich echt jarig mag voelen. Dus de enige persoon die langs mag komen is papa of mama. Samen eten jullie een taartje en het mooiste is ook als er een gezamenlijk cadeau wordt gegeven. Dit voorkomt onderlinge strijd over “het veel te dure en overdreven” cadeau, maar geeft je kind ook het signaal dat jullie samen voor de kinderen blijven zorgen.

En uiteraard kan er altijd nog een apart feestje gevierd worden voor de opa’s en oma’s vrienden en vriendinnen. Voor een kind betekent dit alleen maar extra taart en extra cadeaus.