Echtscheiding

Scheiden en dan?

Je denkt erover om te scheiden, of je hebt inmiddels samen de beslissing genomen om uit elkaar te gaan. Hoe nu verder?

Het is niet gemakkelijk om te erkennen en te beslissen dat echtscheiding de enige optie is en jullie dus definitief uit elkaar gaan. Als er kinderen zijn, maakt het dit besluit vaak nog moeilijker. Als de beslissing dan eenmaal genomen is, moet er veel geregeld worden. Maar waar begin je, er komt veel op je af? Er moeten onder andere afspraken worden gemaakt over:

  • alimentatie
  • verblijf van de kinderen
  • omgangsregeling
  • wie blijft er in de woning achter
  • hoe wordt de inboedel verdeeld
  • pensioen

Als je gaat scheiden kun je ervoor kiezen om via een advocaat de echtscheiding te regelen. Nadeel is dat je niet samen in overleg tot een oplossing komt. Jij en je partner hebben allebei een eigen advocaat en de rechter neemt uiteindelijk de beslissing. De kans bestaat dat jullie beiden met het gevoel blijven zitten verloren te hebben. Mediation kan dit voorkomen en uitkomst bieden. Tijdens mediation bij (echt)scheiding maak je onder onze begeleiding samen met je partner afspraken over de gevolgen van het verbreken van de relatie. Hierbij wordt ook stil gestaan bij de scheidingsboodschap.

Als beide partijen achter de echtscheidingsbeslissing staan, helpen wij met het vinden naar oplossingen. De onderlinge communicatie is daarbij heel belangrijk. Mediation zorgt ervoor dat jullie samen oplossingen bedenken waar jullie beiden achter staan. Hierdoor leg je een goede basis om beiden verder te gaan. Voor eventuele kinderen is er ook ruimte om in gesprek mee te gaan. De kosten van mediation zijn veel lager, dan via een rechtelijke procedure. Een advocaat heb je dus ook niet nodig. De juridische afhandeling van de scheiding regelen wij. Als alles is afgerond kunnen jij en je partner weer verder werken aan een eigen toekomst.

Hier kun je lezen wat onze aanpak bij scheiden is.

Akersloot / Alkmaar / Bergen / BeverwijkCastricum / Egmond / Heerhugowaard / Heiloo / HeemskerkLimmen / Krommenie / WormerveerUitgeest