Hoe overleef ik Sinterklaas?

Zie ginds komt de stoomboot…

De laatste keer hadden wij het in onze blog over de vraag of jij een super ouder bent. Met de feestdagen op komst word je als ouder weer extra getest. En dan begint het met het Sinterklaasfeest. Vooral voor kinderen een hoogtepunt van het jaar. Al zie jij die stoomboot misschien wel liever weer gaan. Hoe ga je als net gescheiden ouders om met het Sinterklaasfeest? En hoe zorg je er uiteindelijk samen voor dat het een feest is waar iedereen van kan genieten?

Hierbij een aantal tips in de categorie: “Hoe overleef ik Sinterklaas na een echtscheiding?:

Tip 1: Gun je kind leuke dagen bij beide ouders!

Maak met je ex-partner afspraken over Sinterklaas. Het is een inkopper, maar houdt rekening met je kind en met elkaar. Daarmee voorkom je spanningen en houdt je het een feest voor je kind

Tip 2: Spreek met elkaar af wie wat koopt voor jullie kind.

Kijk of je af kunt stemmen wie welke cadeautjes koopt. Op die manier voorkom je ‘dubbele’ cadeautjes en teleurstelling bij je kind.

Tip 3: Cadeautjes mee naar de andere ouder?

Bespreek van te voren met elkaar of jullie kind de cadeautjes die het van Sinterklaas gekregen heeft bij de ene ouder ook mee mag nemen naar de andere ouder.
Laat jullie vooraf kind weten wat jullie hierover hebben afgesproken.

Tip 4: Houd je oordeel voor je…

Komt je kind thuis met een cadeautje van de andere ouder, wat jij in de categorie “prut” cadeau zou scharen? Laat dit niet merken aan je kind. Het gaat er om dat hij of zij er blij mee is.

Tip 5: Houdt de traditie in stand.

Is het gebruikelijk dat Sinterklaas altijd groots met familie of vrienden wordt gevierd bij de andere ouder. Probeer er dan voor te zorgen dat je kind hier bij kan zijn. Ook al is het jouw weekend. Het kind is er het meest bij gebaad dat de trandities zoveel mogelijk worden voortgezet. Dit kan pijnlijk zijn, maar probeer je er over heen te zetten en ga als het lukt wat leuks doen met een vriend of vriendin.

Zo Sinterklaas is bijna geweest, nu op naar de Kerst.