Home

Waarom mediation?

Jij en je partner hebben besloten om jullie relatie te beƫindigen. Je wil graag uit elkaar, maar dan wel in goed overleg met elkaar. Helaas is communiceren ook best lastig. Hoe zorg je er dan voor dat de communicatie weer op gang komt en je kunt gaan werken aan een oplossing? In dit soort gevallen kan mediation uitkomst bieden. Een van de grote voordelen van mediation is, dat een zaak vaak snel en goedkoop wordt opgelost. De oplossing sluit ook beter aan op de wensen van beide partijen. Hierdoor houdt de oplossing langer stand. Dat is belangrijk, want vaak blijf je door bijvoorbeeld kinderen met elkaar verbonden.

Mediation als je uit elkaar gaat
Als jullie besluiten te scheiden of niet meer te willen samenwonen moet er veel gebeuren. Zo moeten er onder andere afspraken gemaakt worden over de gemeenschappelijke woning, de verdeling van de goederen en eventuele alimentatie. Als jullie samen kinderen hebben moeten ook hier goede afspraken over worden gemaakt. Als mediators begeleiden wij het proces en zorgen wij ervoor dat alle belangrijke zaken besproken worden en de gemaakte afspraken zetten wij op papier. Indien nodig maken wij ook een alimentatieberekening die wij met jullie bespreken.

Als alle stukken gemaakt zijn, sturen wij deze door naar onze advocaat. Zij maakt een afspraak met jullie om de stukken nogmaals door te nemen. Jullie weten dan goed waarvoor jullie tekenen. Daarna dient de advocaat de stukken in bij de Rechtbank.

Zo zorgen wij ervoor dat alles juridisch goed geregeld is, zodat jij en je partner weer verder kunnen met het opbouwen van een eigen toekomst.

Wij zijn beiden gecertificeerd mediators en voldoen aan alle opleidingseisen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek.