Ik wil scheiden, mijn partner niet? Wat kan ik doen?

Een beslissing om te scheiden komt zelden van twee partijen tegelijk. Ook neem je zo’n beslissing meestal niet van de een op de andere dag. In je hoofd ben je er al lang mee bezig. Wees je er echter bewust van dat je partner vaak nog niets weet. En het dan ook niet meer dan logisch is, dat als bij jou het hoge woord er uit is, het proces bij je partner nog moet beginnen. Dit kan er toe leiden dat je partner in eerste instantie aangeeft helemaal niet te willen scheiden. Wat kun je dan doen?

Geef je partner even tijd om het nieuws te verwerken. Wees echter wel duidelijk, dat de beslissing vast staat en dat het niet meer goed komt. Probeer je partner verder mee te nemen in hetgeen er gebeuren gaat. Je kunt vertellen dat er twee manieren zijn om een echtscheiding te regelen. Via een advocaat en een procedure bij de rechtbank of via mediation. Je kunt daarbij ook vertellen dat bij een mediator ook ruimte is voor de gevoelens en emoties en dat de intentie is om er samen uit te komen en afspraken te maken waar jullie beiden achter staan. Zo kunnen jullie beiden op een goede manier een nieuwe start maken. Bij een advocaat en de rechtbank is het veel onzekerder wat de uitkomst van echtscheiding zal zijn.

Heb je vragen, of wil je advies? Bel of e-mail ons. Of maak een afspraak voor een gratis intakegesprek. In het intakegesprek leggen wij jullie uit wat je van ons kunt verwachten en houden we rekening met jullie wensen.

U kunt ons mailen: info@huismanenvanduuren.nl of bellen op telefoonnummer: 06-81519708