Omgang tijdens de feestdagen

Omgang tijdens de feestdagen

Wij hebben het er al eerder over gehad. Bij een echtscheiding moet er veel geregeld worden. Waar wij in ons vorige blog spraken over Sinterklaas, wordt dit op de voet gevolgd door de kerstperiode. Ook dan moet omgang met de kinderen geregeld worden. In de volksmond wordt dit ook wel de feestdagenregeling genoemd.

In het ouderschapsplan leg je vast wanneer de kinderen bij welke ouder zijn. Als ouders zijn jullie vrij om dit samen in te bepalen en af te spreken. Toch blijkt in de praktijk dat ouders het maken van zo’n verdeling lastig vinden. Er is toch vaak een “voorkeursdag”. Dit geldt echter vaak voor beide ouders en daarom is het belangrijk om de feestdagen in eerlijk en goed overleg met elkaar te regelen. Gelukkig zijn de meeste feestdagen verdeeld over twee dagen. Hierdoor is het vaak mogelijk dat de kinderen elke feestdag één dag bij een van de ouders kunnen vieren. Je kunt er ook voor kiezen om de kinderen de feestdagen te laten doorbrengen volgens de normale verblijfsregeling. Als je de dagen verdeelt kan dat op verschillende manieren. Met Kerst, Pasen en Pinksteren is het het meest gebruikelijk om de ene dag bij moeder te zijn en de andere dag bij vader. Voor Oudejaarsavond kan je afspreken dat het ene jaar bij de ene ouder wordt gevierd en het andere jaar bij de andere ouder.

Kortom er zijn verschillende opties mogelijk en het is aan jullie ouders om de beste manier te kiezen voor jullie kinderen en uiteraard voor jullie zelf. En uiteraard begeleiden wij u graag bij het maken van afspraken als u daar behoefte aan heeft. Neem dan contact met ons op.