Twijfel?

Herken jij dit?

Kijk jij ook niet uit naar een gezellig avondje op de bank met je partner? Of krijg je al de koude rillingen als je met elkaar op vakantie moet? En hoe zit dat dan als je met vrienden of vriendinnen een weekendje weg naar Ibiza gaat? Krijg je dan ook koude rillingen? Of heb je hier juist super veel zin in en ben je chagrijnig dat je alweer naar huis moet?

Herken je bovengenoemde situaties? Kun je dit aan jezelf toegeven? Laat staan dat je dit tegen je partner durft te zeggen. Wanneer besluit je de knoop door te hakken en zeg je dat je wilt scheiden of de relatie wil beëindigen?

Het is belangrijk dat je aan je partner vertelt dat je twijfelt over jullie relatie. Dit geeft de mogelijkheid om te kijken of er iets veranderd kan worden in de relatie. Als je besluit dat dit niet werkt of mogelijk is, dan kun je besluiten de relatie te beëindigen. De scheidingsmelding, het vertellen aan de partner dat je wilt gaan scheiden of de relatie wil beëindigen, is voor veel mensen één van de moeilijkste momenten in het leven. Als je dit hardop uitspreekt lijkt de scheiding definitiever dan toen de gedachte alleen nog in het hoofd zat. Bovendien moet, naast de eigen emoties, rekening gehouden worden met de emoties van de partner. Voor veel mensen is dit een reden om de scheidingsmelding zo lang mogelijk uit te stellen. Toch is het belangrijk, om deze boodschap duidelijk uit te spreken. Op het moment dat je partner accepteert dat jullie uit elkaar gaan, kun je verder en de echtscheiding in gang zetten. Hier komt heel veel bij kijken. Denk hierbij aan de kinderen, de woning en financiën.

Hulp nodig? Wij helpen u graag bij dit proces. Maak een afspraak voor een gratis intake gesprek.

 

.