Vakantie, of toch niet?

Voor sommigen is het misschien al voorbij, anderen staan op het punt om te gaan. Vakantie! Heerlijk, tijd met de kinderen, mooi weer, lekker eten. Het enige wat je moet doen, is zorgen dat je op tijd op de luchthaven komt. Maar daar kan je voor een uitdaging komen te staan op het moment dat je geen toestemmingformulier hebt van de andere ouder die ook het gezag over de kinderen heeft. Als je als ouder alleen wilt reizen met je kinderen, dan heb je toestemming nodig van de andere ouder. Heb je deze toestemming niet, dan bestaat er een kans dat je niet verder mag reizen.

Toestemming kan gegeven worden via een speciaal formulier. Dit formulier kun je vinden op de website van de Rijksoverheid. Het formulier moet per kind worden ingevuld en worden ondertekend door de andere ouder die niet mee gaat op vakantie.

Let op, ga je naar een land waarvoor je een visum nodig hebt of reis je buiten het Shengenland, informeer dan goed welke regels er gelden en wat je nodig hebt om alleen te kunnen reizen met je kinderen.