Waarom is het verstandig om regelmatig een ouderschapsplan aan te passen?

Als je uit elkaar gaat en samen kinderen hebt, dan is het goed om een ouderschapsplan op te stellen. Bij stellen die getrouwd zijn is dit zelfs verplicht. Doel van een ouderschapsplan is om voor de toekomst goede afspraken over de kinderen te maken en daarmee problemen of conflicten te voorkomen. Denk aan alimentatie, omgang, schoolkeuzen.

Een ouderschapsplan is echter een momentopname. Kinderen worden groter en ook situaties in het leven veranderen. Het kan zijn dat een van partijen wil verhuizen of meer wil gaan werken, waardoor de omgangsregeling gewijzigd moet worden.

Het is daarom een goed idee om ieder jaar met elkaar om te tafel te gaan zitten en te kijken of het ouderschapsplan nog voldoet. Als dat niet het geval is, dan kun je andere afspraken maken. Deze afspraken hoeven niet opnieuw vastgelegd te worden bij de rechter. Een handtekening van beide partijen is voldoende.  

Wilt u meer informatie hierover of over andere zaken neem dan contact met ons op. info@huismanenvanduuren.nl of telefoonnummer 06-81519708